NTS English MCQs Questions With Answers, Solved Paper

1) The report issued by the committee was completely———-, extolling in great detail the plan’s strengths but failing to mention its———-

  1. A) published, recommendations
  2. B) unbiased, weakness
  3. C) one-sided, shortcomings
  4. D) printed, viewpoints
  5. E) skewed, defenders

2) The speaker did not properly use the time as he went on ———- on one point alone.

  1. A) Deliberating
  2. B) Diluting
  3. C) Dilating
  4. D) Devoting
  5. E) Distributing

3) Mounting unemployment is the most serious and ———- problem faced by Pakistan today.

  1. A) Unpopular
  2. B) Intractable
  3. C) Dubious
  4. D) Profound
  5. E) Unattainable

4) How do you expect that country to progress when her government is corrupt, ———- and still largely feudal?

  1. A) Despotic
  2. B) Demeaning
  3. C) Devalued
  4. D) Dwindling
  5. E) Demolished

5) Manpower is the ———- means of converting other resources to mankind’s use and benefit.

  1. A) Insuperable
  2. B) Inimitable
  3. C) Indivisible
  4. D) Indispensable
  5. E) Inequitable

6) The officer should deal ———- equal justice to all his subordinates.

  1. A) out
  2. B) of
  3. C) on
  4. D) in

7) He is zealous ———- the popularity of games.

  1. A) with
  2. B) for
  3. C) in
  4. D) after

8) The minister promised to look ———- the matter personally.

  1. A) on
  2. B) in
  3. C) into
  4. D) after

9) Your should divest your mind ———- fear.

  1. A) in
  2. B) of
  3. C) with
  4. D) from

10) They prohibited him ———- entering the house.

  1. A) for
  2. B) in
  3. C) on
  4. D) from

11) Prediction : Astrology

  1. A) Forecast : Meteorology
  2. B) Omen : Evil
  3. C) Premonition : Tragedy

D)  Probability : Statistics

12) Elusive : Capture

  1. A) Persuasive : Convince
  2. B) Elastic : Stretch
  3. C) Headstrong : Control
  4. D) Sensible : Decide

13) Kowtow : Bow

  1. A) Abjure : Renounce
  2. B) Gauche : Spruce
  3. C) Garble : Represent
  4. D) Boisterous : Bubbly

14) Clergy : Laity

  1. A) Single : Pair
  2. B) Employer : Industry
  3. C) Host : Show
  4. D) Wholesale : Market

15:  Rampart : Fortress

  1. A) River : Canal
  2. B) Cage : Panther
  3. C) Ladder : Roof
  4. D) Fence : House

NTS English MCQs Questions Answers:

1) C

2) A

3) B

4) A

5) D

6) A

7) B

8) C

9) B

10) D

11) A

12) D

13) A

14) C

15) D

 

RELATED SEARCHES:
Nts English Mcqs Test
Nts English Mcqs For Educators
Nts English Mcqs Online Test
Nts English Mcqs Online
Nts English Solved Mcqs
Nts English Grammar Mcqs
Nts English Literature Mcqs
Nts English Mcqs With Answers
English Mcqs For Nts Test
English Mcqs For Nts
English Mcqs For Nts Test Pdf
English Mcqs For Nts With Answers
English Mcqs For Nts Pdf
English Mcqs For Nts Test With Answers
English Mcqs For Nts Test 2014
English Mcqs For Nts Preparation
Solved English Mcqs For Nts
English Grammar Mcqs For Nts Test
English Mcqs In Nts
English Mcqs In Nts Test
English Literature Mcqs For Nts Test
Nts Mcqs Of English
English Mcqs Of Nts Test

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s